
Hoofdgerecht - 2 personen
Bereidingstijd < 20 minuten
Ingrediënten:
- 4 sliptongetjes zonder vel
- 2 eieren
- 2 sneetjes oud witbrood of 4 eetlepels
- paneermeel
- 100 gram boter
- 1 eetlepel kappertjes
- 150 gram veldsla
- 1 kg lamsoor
- zout en peper
Bereidingswijze:
Kook één ei in 8 minuten hard.Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout en peper. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes één voor één door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan. Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100°. Pel intussen het ei en prak dat fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de lamsoor over 4 borden en leg de tongetjes erop. Schep de saus ernaast. Lekker met gekookte krieltjes!
Wijnsuggestie:
Vina Sol