
Hoofdgerecht - 10 personen
Bereidingstijd < 40 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg visafval (selderij, ui, prei)
- 500 gram zeeduivelmoten
- 250 gram gekookte gamba's
- 250 gram kingcrabvlees
- 250 gram zalmfilet
- 1 kg schelpdieren (mix)
- 4 uien
- 4 preien
- 1 venkelknol (of 2 kleine)
- 8 tomaten
- 4 tenen knoflook
- 2 doosjes saffraan
- 1 kg mosselen
- 250 g grijze garnalen
- 3 Itr visbouillon
Bereidingswijze:
De visafval samen met de fumetgroenten (prei, ui en selderij) opzetten in koud water en gedurende 15 minuten zachtjes laten koken, doorzeven en laten bezinken. De in stukken gesneden vissoorten afzonderlijk gaar koken in de doorzeefde visbouillon. De gare vis uit de visbouillon nemen en warm houden. De mosselen pellen en in een aparte kom (met ui, selderij, tijm, laurier en een scheutje witte wijn) op een hoog vuur open laten koken. Het kookvocht zeven en apart houden. De groenten ( prei, ui en venkel in een kleine brunoise versnijden) laten uitzweten in ruim olijfolie. De brunoise van de tomaten toevoegen en bevochtigen met de visbouillon en het mosselvocht, nog 15 minuten zachtjes laten sudderen. Tot slot de saffraan onderroeren. De soep niet meer laten koken.
Tip:
Lekker met stokbrood of Rouille!
Wijnsuggestie:
Santa Digna Rosado