Forel met gember en koriander(uit de oven)

Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd < 20 minuten

Ingrediënten:

  • 4 forellen
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel chilipoeder of cajunkruiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • peper en zout

Wijnsuggestie:

Vina Esmeraldo

Bereidingswijze:

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Schil de gemberwortel, snijd deze in dunne plakjes en die weer in smalle reepjes. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten- en binnenkant
met peper en zout. Verdeel de gember, knofl0ok en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen. Steek de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng de bloem en de chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak
de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op voorverwarmde borden. Voeg de helft van de koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover. Lekker met gebakken rijst of mie!