Pastasalade met gerookte zalm

Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd < 20 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram eierpasta
  • 4 eieren
  • 5 eetlepels (walnoot)olie
  • 12 dl melk
  • 2 lente-uitjes
  • 2 lente-uitjes
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • 75 gram gepelde walnoten (grof gehakt)
  • 75 gram waterkers of veldsla
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. | Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. | Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het ei mengsel erbij. | Verwarm
het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt. | Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes. | Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. | Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing. | Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop, Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover. | Lekker met vers geroosterd brood!

Wijnsuggestie:

Fransola