
Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd < 20 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram eierpasta
- 4 eieren
- 5 eetlepels (walnoot)olie
- 12 dl melk
- 2 lente-uitjes
- 2 lente-uitjes
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
- 75 gram gepelde walnoten (grof gehakt)
- 75 gram waterkers of veldsla
- zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. | Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. | Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het ei mengsel erbij. | Verwarm
het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt. | Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes. | Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. | Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing. | Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop, Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover. | Lekker met vers geroosterd brood!
Wijnsuggestie:
Fransola